ELNA

בתערוכה אנחנו מציגים כדים שייצרנו ביחד, קערות בגדלים שונים, צלחות ושברים.
כל האלמנטים בתערוכה עשויים קרמיקה מצויירים ביד עם מכחול וגימור של גלאזורה שקופה.
כל אחד מכלי קרמיקה שיוצג הוא פריט one off ויהיה ניתן לרכישה.

ELNA, בוגר בצלאל, המחלקה לתקשורת חזותית, 2009.

אמן עולה ומסקרן מאוד, אשר יציג בתערוכת לה-קולטור הקרובה קולקציה סופר מעניינת שעשה בשיתוף עם סטודיו קאהן המתמחה בקרמיקה.

אלנה מתבלט ומתאפיין בקו מאוד ייחודי, מינמליסטי ובעיקר מסקרן, כאשר הוא יוצר ומצייר מקומות שהם שום-מקום אך הם מלאים בסימנים וסמלים ספק-שבטיים שכולם מגיעים מארסנל הדימויים האישיים שלו.

לכבוד התערוכה החלטנו לשאול אותו כמה שאלות על העבודה שלו ועליו.

הכירו את ELNA:

איך היית מספר או מתאר את האמנות שלך? 

זאת שאלה שתמיד נשאלת כאשר אנשים מתעניינים בעבודות שלי, קצת קשה לי לענות על זה במילים קונקרטיות כי אני מרגיש שאצלי בעבודה זה בא ממקום די אינסטינקטיבי. זאת אומרת שזאת שפה שאני מפתח כבר הרבה זמן, וההקבלה של השפה זאת לדברים קיימים בעולם מרגישה לי די מאולצת.
אני חושב שהיא מספיק פתוחה כך שכל צופה רואה בה הקשרים אחרים.

מהן ההשפעות שלך? 

ההשפעות שלי באות ממגוון רחב של מקומות, מספרים ישנים על היסטוריה שאני מוצא ברחוב, אימג׳ים ראנדומליים שאני רואה באינסטגראם, סרטים וספרים שליוו אותי בילדותי, מקומות שהייתי בהם בעולם ומקומות שאני רוצה להגיע אליהם, וכמובן מפגשים עם אנשים מתרבויות אחרות.

השפעה מאוד גדולה על העבודה שלי היא היותי סקייטר, הצופה מבחוץ לא תמיד יחוש בזה אך מי שקצת מכיר את העולם הזה ישר רואה את הקישורים הארכיטקטונים, אלמנטים מסויימים שחוזרים על עצמם והמרחבים האין-סופיים שהם מבחינתי ייצוג של החופש המוחלט.

מההרגשה שלי אתה מתאר תמיד איזשהו ״שום-מקום״. מהו ה״שום מקום״ הזה? איך היית מתאר אותו?
ה״שום-מקום״ הזה שאתה מתאר, הוא בדיוק העולם הפנימי הזה שקיים אצל כל בנאדם חושב, סוג של עולם מקביל שכל אחד בונה לעצמו בראש, עולם שבו יש לו say אמיתי על מה שקורה. לא כמו העולם בו אנו חיים שבו ההשפעה שלנו היא כמעט אפסית ואנחנו בעיקר נשלטים על ידי דברים שקורים לא בשליטתינו.
לכן אני החלטתי לפתח את העולם המקביל הזה בעבודות שלי ולהוציא אותו החוצה בצורה חזותית. אפשר לומר שזה מעין חלום חזותי נמשך.

ספר לי על הכדים שאתה מצייר?
הכדים הם אלמנט חוזר בעבודותי, מצד אחד הם מהווים סוג של ציר זמן מכיוון שהם קיימים בהיסטוריה של תרבויות רבות משחר הימים ובשימושים רבים, ומצד שני אני רואה בצורתם משהו מאוד נשי ואנושי, צורתם משתנה מאוד מאחד לשני, הקבלה לעולם שלנו שבו יש כל כך הרבה סוגים של אנשים שונים, צורות שונות וצבעים.
הסתכל על הכד ועל מה שבתוכו…

ספר לי על השת״פ עם סטודיו קאהן?
שיתוף הפעולה עם סטודיו קאן החל לאחר שביקרו בתערוכה שעשיתי בתל אביב לפני שנתיים שם הצגתי פסל של כד שיצרתי מחומר מוקצף, ראיתי אותם מביטים בו מקרוב ובוחנים אותו, ניגשתי אליהם התחלנו לדבר. מפה לשם התברר לי שהם בעלי סטודיו לקרמיקה עם אהבה אמיתית לאמנות וכך נולד הרעיון הזה של שיתוף פעולה.

מה אתה הולך להציג בתערוכת לה קולטור הקרובה?
בתערוכה אנחנו מציגים כדים שייצרנו ביחד, קערות בגדלים שונים, צלחות ושברים.
כל האלמנטים בתערוכה עשויים קרמיקה מצויירים ביד עם מכחול וגימור של גלאזורה שקופה.
כל אחד מכלי קרמיקה שיוצג הוא פריט one off ויהיה ניתן לרכישה.